Hochschulkarte

Justus-Liebig-Universität Gießen

Justus-Liebig-Universität Gießen uni-giessen.de/Franz E. Möller Justus-Liebig-Universität Gießen (Foto: uni-giessen.de/Franz E. Möller)

Insect Biotechnology and Bioresources, Master of Science

Studienort, Standort
Gießen
Abschluss
Master of Science
Abschlussgrad
Master of Science
Zielgruppe
Graduates of Insect Biotechnology and Bioresources are trained to work on all levels of agricultural production and pest control, medical biotechnology, bioinformatics, food production, business management and marketing.
Regelstudienzeit
4 Semester
Akkreditierung
Nein
Mastertyp nach Kultusministerkonferenz
konsekutiv
Studienformen
Vollzeitstudium
Hauptunterrichtssprache
Englisch
Anmerkungen zum Studiengang
The English Master?s program Insect Biotechnology and Bioresources is offered by the faculty 09 Agricultural Sciences, Nutritional Sciences, and Environmental Management in cooperation with the faculty 08 Biology and Chemistry and the Technische Hochschule Mittelhessen University of Applied Sciences.
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With more than a million scientifically described species, insects form the largest group of organisms on earth. As an emerging interdisciplinary research area, insect biotechnology explores insects as well as insect-associated micro- and macroorganisms as newly emerging bioresources for medicine, plant protection, pharmacy, industrial food and biotechnology.
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During your studies you will work intensively on the systematics and ecology of insects, acquire specific scientific and technical knowledge and learn about various methodical research approaches in order to investigate insects and their associated organisms as a new resource for food and luxury food, enzymes and bioactive natural products and finally to refine fully-developed products.
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The study program stands out with its strong emphasis on research and practical relevance and as well as with a high level of interdisciplinary approaches and projects.

Studienfeld(er) / Schwerpunkt(e)

Studienfeld(er)
Biochemie; Bioinformatik; Biophysik
Schwerpunkt(e)

Zugangs- und Zulassungsvoraussetzungen

Zulassungsmodus
Keine Zulassungsbeschränkung, ohne NC
Studienbeginn
nur Wintersemester
Weitere Informationen zu Zugangs- und Zulassungsbedingungen
Applicants must hold a Bachelor's degree with at least 180 ECTS-points in one of the following scientific fields: Agricultural Sciences, Biology, Biotechnology, Chemistry, Food Chemistry.

Other Bachelor's degrees can be accepted as an equivalent degree by the board of examiners.
Weitere Informationen zu Zugangs- und Zulassungsbedingungen

Hochschulweit geltende Fristen und Termine

Vorlesungszeit
16.10.2017 - 09.02.2018
Anmeldefrist für Fächer ohne Zulassungsbeschränkung
01.06.2017 - 15.07.2017
Einschreibefrist Studienanfänger für Fächer ohne Zulassungsbeschränkung
gemäß Zulassungsbescheid
Bewerbungsfrist für Nicht-EU-Ausländer
Einschreibefrist für die Rückmeldung
15.06.2017 - 31.07.2017
Einschreibefrist für Hochschulwechsler
gemäß Zulassungsbescheid
Fristen für Auswahlverfahren oder Eignungsprüfungen

Kontakt/Ansprechpartner

Justus-Liebig-Universität Gießen\ \ Fachbereich 09\ \ Institute for Insect Biotechnology
Hausanschrift
Heinrich-Buff-Ring 26-32, 35392 Gießen
Telefon
0641 / 99 37651
Telefax
0641 /
Ansprechpartner weiterführendes Studium
Ansprechpartner
PD Dr. Thomas Degenkolb

Weitere Ansprechpartner findest du hier!


Die Informationen über die Hochschulen und deren Studienangebote werden durch Zugriff auf den Hochschulkompass der HRK erzeugt. Stand: 12.10.2017

Studentenservice

Den gesamten Studentenservice findest du hier!

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